Verhojen asettelu - Shoppaile kodinsisustusta netissä jotex.fi
Ostoskori
ASKEL 2 - KAIKKI VERHOISTA

Asettelu

Taitavasti ja sääntöjen mukaisesti asetellut verhot tekevät ihmeitä koko huoneelle. Tässä on yhdeksän vinkkiä, joiden avulla saat verhoistasi täyden hyödyn.

VINKKI 1

Ripusta verhot korkealle!


Maksimoi huonekorkeus ja luo tilan tuntua ripustamalla verhot korkealle. Jos sinulla on verhokisko, voit ripustaa verhot lähelle kattoa. Mikäli käytät verhotankoa, asenna se niin lähelle kattoa kuin mahdollista. Huomioi ennen poraamista, että isot päätykoristeet vievät tilaa, ja ota mitat siksi huolella.

VINKKI 2

Enemmän valoa


Ripusta verhot ikkunan sivuille, kun haluat maksimoida valon sisään pääsyn. Näin ikkuna näyttää leveämmältä kuin onkaan, ja huone on yhtä valoisa kuin ennenkin. Ripusta verho n. 5 cm ikkunan eteen ja anna sen muuten olla ikkunan sivuilla. Voit myös valita läpikuultavan ja valoa läpäisevän verhon.

VINKKI 3

Oikea pituus


Anna verhon päättyä 1 cm lattian yläpuolelle tai vaihtoehtoisesti olla 20 cm pidempi, niin että verhon alareuna asettuu kauniisti lattialle.

VINKKI 4

Useita ikkunoita


Mikäli sinulla on useita ikkunoita vierekkäin, voit valita monta eri tapaa asetella verhot. 1. Ripusta verhot vain ikkunoiden sivuille (tavallisin tapa). 2. Ripusta yksi verho ikkunoiden väliin luodaksesi kodikasta tunnelmaa ja tekstiilien runsautta. Tätä ripustustapaa varten tarvitset pitkän verhotangon.

VINKKI 5

Verhon leveys


Hyvä muistisääntö on käyttää kaksi kertaa enemmän kangasta kuin ikkunan leveys. Ostaessasi valmiit sivuverhot saatat joskus tarvita kaksi verhoa ikkunan kummallekin sivulle. Oikea määrä tekstiilejä suhteessa ikkunan kokoon luo tasapainoisen kokonaisuuden.

VINKKI 6

Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat


Moderneissa taloissa on usein isoja ikkunalaseja. Kattokisko on silloin hyvä vaihtoehto, joka tuo tilaan myös lounge-tunnelmaa.

VINKKI 7

Erimalliset ikkunat


Monissa uusissa taloissa on yhdistetty kolmiomallinen ikkuna lattiaan asti ulottuvaan, suorakaiteenmuotoiseen ikkunaan. Tällöin verho sopii hyvin asennettavaksi erimallisten ikkunoiden väliin. (Huolehdi, että vain 10 cm verhosta tulee ikkunan eteen molemmilla sivuilla).

VINKKI 8

Pieni ikkuna


Verhokappa kehystää kauniisti ikkunaa ilman, että se estää kaiken auringonvalon sisään pääsyn. Täydellinen pieniin ikkunoihin tai keittiön ikkunaan. Asenna kappa 5—7 cm ikkunan yläpuolelle verhokapan mallin mukaan. Anna kapan jatkua muutaman senttimetrin ikkunankarmin ohi, niin että valo ei pääse sisään sivuilta.

TIP 9

Laskosverhon / rullautuvan laskosverhon ripustaminen


Laskosverho näyttää isoissa ikkunasyvennyksissä hyvältä ikkunaan asennettuna. Vaihtoehtoisesti voit asentaa verhon n. 10 cm ikkunan yläpuolelle (20 cm, jos haluat lisätä tilan tuntua). Hyvä nyrkkisääntö on antaa verhon peittää n. 2/5 ikkunasta. Valitse laskosverho, joka on on saman levyinen kuin ikkuna ja ikkunankarmi.

Opi lisää verhoista