Ostoskori
JOTEXIN TARINA

Kaikki alkoi verhoista

1963

Tarina alkoi jouluna yli 50 sitten, kun Sven-Åke Johansson vieraili lapsuudenkodissaan Ruotsin Gnosjössä. Hän auttoi perheen perinteiden mukaan äitiään vaihtamaan verhot ensimmäistä adventtia varten, kun hän sai idean Jotexista, verhojen asiantuntijasta. Koko lapsuutensa hän oli seurannut, kuinka koti sai uuden ilmeen vuodenaikojen mukaan vain verhoja vaihtamalla. "Kaikilla on oikeus kauniiseen ja persoonalliseen kotiin ilman, että siihen menee liikaa rahaa.

Kaunis ja persoonallinen koti

Nimi Jotex tulee Sven-Åken sukunimen Johansson ja ruotsin kielen textil-sanan (tekstiili) yhdistelmästä. Aluksi Sven-Åke matkusti itse ympäriinsä esittelemässä valikoimaansa eli omien suunnittelijoiden ja tekstiilitaiteilijoiden suunnittelemia verhoja. Mukanaan hänellä oli kuvasto, josta hän esitteli eri kuvioita, värejä ja malleja. Kuvastoa sai lainata ja siitä tuli pian suosittu sisustuslehti eri paikkakunnilla. Kysynnän kasvaessa kuvastoja painettiin enemmän ja enemmän, ja näin pienestä postimyyntiyrityksestä kasvoi isompi.

Toiminta kukoistaa – muuton aika

Vuonna 1970 muuttolasti lähtee kohti Värnamoa. Valikoima kasvaa, ja tyylikkäiden kuvioiden ja uusien vuodevaatteiden, joita ei tarvitse silittää eikä mankeloida, myötä yrityksen suosio kasvaa entisestään. Tarjolla on täysin uudenlaista designia, hieman erilaisia materiaaleja ja yllättäviä detaljeja. Suosion taustalla on myös tuotteiden edullisuus ja tilaamisen helppous. Kymmenen vuotta myöhemmin Jotex avaa liikeketjun, mutta palaa pian postimyynnin pariin pystyäkseen pitämään hinnat edullisempina. Vuonna 2009 Jotex muuttaa Boråsiin, joka on Ruotsin tekstiilituotannon mekka, ja liittyy osaksi Ellos Groupia. Tätä ennen toiminta oli jo laajentunut sekä Suomeen että Norjaan. Jotex-tiimi kasvaa 20 henkilöön, ja trendejä seurataan nyt tarkasti ympäri maailmaa aina Milanosta New Yorkiin ja kaukoitään.

Postimyynnistä nettikauppaan

1997 julkaistaan ensimmäinen kotisivu ja hyvästellään postimyynti. Muutos kannatti! Jotexin toiminta perustuu henkilökohtaiseen kontaktiin, helppouteen ja edullisiin tuotteisiin, jotka ovat kaikki tärkeitä tekijöitä nettikaupassa. Läheinen suhde asiakkaaseen innoittaa meitä koko ajan kehittymään entistäkin paremmaksi.

Tänään

Vaalimme perintöämme ja lisäämme siihen koko ajan uusia asioita. Esimerkkinä siitä valikoimassamme on nykyään huonekaluja, valaisimia, sisustustarvikkeita ja tietenkin verhoja. Olemme edelleen pieni ja persoonallinen yritys – meillä on nyt 20 työntekijää.
Sven-Åke oli monin tavoin aikaansa edellä. Hän näki mahdollisuuksia siellä missä muut eivät, ja se inspiroi meitä vielä tänä päivänäkin. Kodin tulee olla paikka, missä viihdytään ja missä jokainen voi ilmaista omaa tyyliään, olla oma itsensä ja missä ovi on aina halutessamme auki sukulaisille ja ystäville niin arkena kuin juhlanakin. Siksi valikoimamme on laaja ja ainutlaatuinen ja elää ja uudistuu koko ajan. Olemme iloisia, että olet löytänyt meidät!