JotexFI
Ostoskori

Yleiset ehdot

Yleistä

Tästä www.jotex.fi-sivustosta vastaa Jotex (johon alempana ehdoissa viitataan sanalla ”me”).

Jotexilta ostavan asiakkaan sekä lasku- tai tiliasiakkaan tulee olla vähintään 18-vuotias. Alle 18-vuotiaalta vaaditaan huoltajan suostumus. Hyväksyt yleiset ehdot ja vakuutat antamasi tiedot oikeiksi tilaamalla tuotteitamme, hakemalla vakuutusta, laskua tai tiliä, rekisteröitymällä tai käyttämällä tiettyjä sivustomme palveluja ja/tai mobiiliapplikaatioitamme.

Jotexilla on oikeus muuttaa ostotiedoissa esiintyviä hintoja, toimituskuluja sekä lasku- ja tiliehtoja. Mahdolliset muutokset astuvat voimaan aikaisintaan 30 päivän sisällä muutettujen ehtojen julkaisusta sivustollamme.

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu
01019 5006 (pvm/mpm).

Arkisin klo 7.30–21, la–su klo 10–17.

Osoite:
Jotex: 504 83, Borås, Sweden

Y-tunnus:
1442131-6

Sähköpostiosoite:
info@jotex.fi

Hinnat

Hintoihin sisältyy arvonlisävero 24%. Myös SER-kierrätysmaksu sisältyy sähkö- ja elektroniikkatuotteiden hintoihin. Vain Jotexista riippumattomat muutokset, kuten raaka-ainehintojen, arvonlisäveron, valuuttakurssien tai muiden julkisten maksujen muutokset voivat nostaa tuotteiden hintoja.

Tuotteet

Toimituskulut 5,20
Express24 6,90
Kotiinkuljetus tili- ja laskuasiakkaille 4,20
Kotiinkuljetus rahtimaksullisille tuotteille 19,00

Noutopaikan valinta

Ensimmäisen tilauksesi paketti toimitetaan oletettuun lähimpään noutopisteeseen, jonka voit halutessasi muuttaa seuraavan nettitilauksesi yhteydessä tai soittamalla asiakaspalveluun.

Tuotteiden toimitus

Toimitamme tilauksia Suomeen. Normaali toimitusaika on noin 3–7 arkipäivää toimitustavasta riippuen. Tehdastoimituksissa toimitusaika on noin 4–6 viikkoa. Jos tilauksesi toimitetaan useampana lähetyksenä, maksat vain yhdet tuotteet. Pakettia säilytetään noutopisteessä 14 päivää paketin saapumisesta. Mikäli et itse pääse noutamaan pakettiasi, allekirjoita valtakirja, jolla voit valtuuttaa jonkun muun hakemaan paketin. Henkilöllisyys on todistettava aina pakettia noudettaessa.

Maksutavat

Voit valita neljästä eri maksutavasta tehdessäsi ostoksia Jotexilla.

Lasku

Saat laskun postitse kuun lopussa. Maksat vain ne tuotteet, jotka päätät pitää. Toimituskulut 5,20/tilaus ja laskutuslisä 1,95/lasku. Jos maksat vain osan laskusta, laskusi muuttuu automaattisesti korolliseksi tiliksi. Lue lasku-/tiliehdot täältä. 30.8.2019 jälkeen avatuille laskuille. Lue lasku-/tiliehdot täältä ennen 30.8.2019 avatuille laskuille.

Tili

Jaksota maksut eriin jopa 36 kuukaudelle (alk. 5,-/kk). Ei tilinhoito-, tilinavaus- tai vuosimaksua. Ennen 30.8.2019 avatuille tileille todellinen vuosikorko on 29,1%. Lue lasku-/tiliehdot täältä. 30.8.2019 jälkeen avatuille tileille todellinen vuosikorko on 26,2%. Lue lasku-/tiliehdot täältä. Toimituskulut 5,20/tilaus. Jos tilauksesi ylittää aiemmin myönnetyn luottorajan, voimme korottaa luottorajaasi normaalin luottotarkistuksen jälkeen.

Maksukortti

Maksa Visalla, Mastercardilla tai Visa Electronilla. Käytämme 3 D Secure -standardia ja kaikki tiedot kulkevat SSL-suojatun (Secure Sockets Layer) yhteyden kautta. Lue lisää korttimaksujen turvallisuudesta täältä.

Lue lisää maksujen palauttamisesta palautusten/vaihtojen/reklamaatioiden yhteydessä kohdasta Palautusoikeus ja ostoturva.

Palautusoikeus ja ostoturva

Noutamattomat paketit

Perimme niistä toimituksista, joita ei ole peruutettu eikä noudettu (14 päivän sisällä saapumisilmoituksen vastaanottamisesta), 19,90 euroa, joka vastaa toimituskulujen ja muiden kulujen todellisia kustannuksia (kuluttajansuojalaki 6:14). Tilauksen voi peruuttaa puhelimitse (01019 5006), kirjeitse (Jotex, 504 83, Borås, Sweden) tai sähköpostilla.

Sinulla on 14 päivän täydellinen vaihto- ja palautusoikeus tilaamillesi tuotteille. Jos olet täyttänyt tilauksen mukana tulleen palautuslomakkeen ja palauttanut tuotteen 14 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta, sinun ei tarvitse tehdä erikseen peruuttamisilmoitusta. Jos olet käteisasiakas, palautusrahat maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille. Palautettavan tuotteen on oltava käyttämätön.

Alkuperäispakkaus

Palauta tuote aina alkuperäispakkauksessaan. Pakkaus on tuotekohtainen ja tuotteen toimintaa selventäviä kuvia/tekstejä/käyttöohjeita sekä suojaa herkkiä tuotteita. Alkuperäispakkauksella ei tarkoiteta kuljetuspakkausta, joka ei ole tuotekohtainen ja jonka tehtävänä on ainoastaan suojata tuotetta kuljetuksen aikana.

Tavaran virheistä huomauttaminen

Vastaamme tuotteiden virheettömyydestä myös edellä mainitun 14 päivän jälkeen. Havaittuasi vian ota välittömästi yhteys meihin tilanteen korjaamiseksi.

Kun haluat vaihtaa tai palauttaa, toimi näin:

Merkitse paketissa saamaasi palautusilmoitukseen, minkä tuotteen haluat palauttaa. Merkitse myös, miksi haluat palauttaa tuotteen. Vaihtaessasi tuotteen kokoa/väriä, tee uusi tilaus ellos.fi -sivustolta. Pakkaa tuote huolellisesti, jotta se ei vahingoitu matkalla. HUOM! Pakkaa tuote alkuperäispakkaukseen. Liitä täytetty palautusilmoitus pakettiin ja liimaa palautusilmoituksessa oleva asiakaspalautustarra paketin päälle alkuperäisen osoitetarran päälle. Jätä paketti noutopisteeseen. Palautusosoite on Jotex, 504 83, Borås, Sweden. Pyydä noutopisteestä kuitti palautuksesta ja säilytä se, kunnes saat palautusvahvistuksen.

Palautusrahojen takaisinmaksu

Tili-/laskuasiakas

Jos olet tiliasiakas, hyvitämme tiliäsi. Laskuasiakkaiden laskusta vähennetään palautetut tuotteet. Jos palautuksesi ei vielä näy laskulla, vähennä itse palauttamiesi tuotteiden summa laskun loppusummasta.

Maksukortti

Palautusrahat hyvitetään käyttämällesi maksukortille.

Tuotteiden toimitus

Lue tarkat tiedot toimitustavoista, -ajasta, -kuluista yms klikkaamalla tästä: Toimitustiedot.

Valittavanasi on 5 eri toimitustapaa:

1. Normaali paketti

PostNord toimittaa pakettisi 2-4 arkipäivässä tilauksesta valitsemaasi noutopisteeseen. Ensimmäisen tilauksesi paketti toimitetaan oletettuun lähimpään noutopisteeseen, jonka voit halutessasi muuttaa seuraavan nettitilauksesi yhteydessä tai soittamalla asiakaspalveluun. Saat saapumisilmoituksen tekstiviestinä tai kirjeitse. Pakettia säilytetään noutopisteessä 14 päivää paketin saapumisesta. Mikäli et itse pääse noutamaan pakettiasi, allekirjoita valtakirja, jolla voit valtuuttaa jonkun muun hakemaan paketin. Henkilöllisyys on todistettava aina pakettia noudettaessa.

2. Express24

Tee tilauksesi klo 13 mennessä, niin saat pakettisi 2 arkipäivässä haluamaasi noutopisteeseen. Huom! Perjantaina tilatut tuotteet toimitetaan tiistaihin mennessä. Lauantaina ja sunnuntaina tilatut tuotteet toimitetaan viimeistään keskiviikkona. Lisämaksu 6,90 euroa. Koskee puhelin- ja nettitilauksia. Huom! Express24 saapumisilmoitus ilmoitetaan aina tekstiviestinä. Varmista, että Jotexille antamasi puhelinnumero on oikein, ja että olet valinnut saapumisilmoituksen tekstiviestinä.

3. Kotiinkuljetus normaalille paketille

Kun maksat laskulla, tilillä tai maksukortilla, voit tilata meiltä myös kotiinkuljetuksen, jonka lisämaksu on 4,20 euroa/tilaus. Postin jakelu sopii puhelimitse kotiinkuljetusajan lähetyksen vastaanottajan kanssa. Jakelu tapahtuu pääsääntöisesti päiväsaikaan.

4. Painavat ja tilaa vievät lähetykset

Painavat tuotteet (esim. huonekalut), tai muuten suuret ja tilaa vievät paketit voit noutaa kuljetusliikkeen terminaalista. Tällöin maksat normaalit tuotteet sekä rahtimaksun.

5. Painavien ja tilaa vievien lähetysten kotiinkuljetus

Kuljetusliike ilmoittaa puhelimitse tai lähettää kirjallisen saapumisilmoituksen. Kotiinkuljetusaika sovitaan kuljetusliikkeen kanssa. Kuljetusajat ovat paikkakuntakohtaisia. Toimitus tapahtuu kuljetusauton välittömään läheisyyteen (ei sisäänkantoa). Kotiinkuljetuksen lisämaksu on 19 euroa.

Riidanratkaisu

Jos sinulla on ongelmia verkossa ostamasi tuotteen tai palvelun suhteen, eikä ongelmia voida ratkaista myyjäyrityksen kanssa, voit hakea riita-asialle tuomioistuimen ulkopuolista ratkaisua Kuluttajariitalautakunnan www.kkv.fi. tai Euroopan komission sivuston kautta http://ec.europa.eu/odr. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn ota yhteyttä maistraattien kuluttajaneuvontaan www.kuluttajaneuvonta.fi. Lisätietoja Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivustolla www.kkv.fi.

Kuljetuksessa rikkoutuneet tuotteet

Jotex korvaa kuljetuksessa särkyneet lasi- ja posliiniesineet. Ota yhteyttä asiakaspalveluun 01019 5006 (pvm/mpm).

Jotex-asiakkuus

Asiakassuhde Jotexin kanssa syntyy, kun tilaat myymiämme tuotteita tai rekisteröidyt nettikauppamme käyttäjäksi. Asiakassuhde päättyy tietyn ajan kuluessa siitä, kun lopetat Jotexin tuotteiden tilaamisen tai asioimisen internetkaupassamme. Asiakassuhde päättyy myös, jos pyydät tulla poistetuksi postituslistoiltamme. Mikäli asiakas käyttää väärinkäytöstarkoituksessa toisen asiakkaan asiakasnumeroa, tiliä tai laskua, tai muutoin tahallisesti toimii Jotexin vahingoksi, voi Jotex jatkossa pidättäytyä hyväksymästä henkilön tilauksia (ostokielto). Ostokielto voidaan asettaa esim. jos asiakas jättää toistuvasti lunastamatta tilaamansa lähetykset, väärinkäyttää Jotexin tarjouksia tai tilaajaetuja, luo tarkoituksella itselleen useita asiakasnumeroita tai käyttäytyy asiakaspalvelutilanteissa säännönmukaisesti tavalla, joka loukkaa Ellos Finland Oy/Jotexin henkilökuntaa tai vaikeuttaa heidän työtään. Myöskään holhouksenalaiset henkilöt eivät voi tehdä tilauksia Jotexilta.

Väärinkäyttö

Teemme poliisille ilmoituksen kaikista petoksista ja tietomurroista sekä niiden yrityksistä. Pidätämme oikeuden hylätä tilaus, mikäli meillä on syytä epäillä petosta, tietomurtoa ja/tai muuta sivustomme väärinkäyttöä.

Force Majeure

Jotex on vapautettu suorittamasta tämän sopimuksen mukaisia laiminlyönnistä johtuvia velvoitteita, mikäli laiminlyönti aiheutuu alla mainituista vapauttavista olosuhteista ja mikäli olosuhteet estävät, vaikeuttavat tai viivästyttävät suoritusta. Tällaisena vapauttavana olosuhteena voidaan pitää mm. viranomaisten toimenpiteitä tai laiminlyöntejä, säädettyä tai muutettua lakia, työmarkkinaristiriitaa, saartoa, tulipaloa, tulvaa, sabotaasia tai suurta haittaa aiheuttavaa onnettomuutta. Force majeure sisältää viranomaisten päätökset, jotka vaikuttavat markkinoihin ja tuotteisiin negatiivisesti, esim. rajoitukset, varoitustekstit, myyntikiellot, epänormaali markkinatilanne jne.

HENKILÖTIETOKÄYTÄNTÖ

Jotex käsittelee henkilötietojasi voimassaolevien lakien ja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Henkilötietovastaava

Ellos Group AB, org. nro 1442131-6, osoite Ödesgärdsgatan 6, 501 86 Borås, Sverige (”Jotex”) on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä.

Jotex on nimittänyt tietosuojavastaavaksi Magnus Axelssonin. Tietosuojavastaavan tehtävänä on mm. valvoa, että Jotex käsittelee henkilötietoja voimassaolevien lakien mukaan. Tietosuojavastaavan yhteystiedot: dpo@ellosgroup.se

Käsiteltävät henkilötiedot

Käsiteltävät tiedot ovat henkilötietoja, jotka sinä olet antanut meille tai jotka me olemme keränneet sinusta.

Itse antamasi henkilötiedot

Tehdessäsi oston Jotexilta annat samalla henkilötietosi meille. Annat henkilötietosi myös kun rekisteröidyt uutiskirjeen tilaajaksi, luot asiakastilin, haet vakuutusta, käytät palveluitamme sivustollamme ja sosiaalisessa mediassa tai hyödynnät mahdollista takuuta, vaihto- ja palautusoikeutta tai teet reklamaation. Antamiasi henkilötietoja voivat olla esim. nimesi, osoitteesi, henkilötunnuksesi, matkapuhelin- ja puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi.

Sinusta keräämämme henkilötiedot

Käsittelemme henkilötietojasi ostaessasi Ellokselta sekä käyttäessäsi sivustoamme, käyttäjätiliäsi tai sosiaalista mediaa. Tällaisia tietoja ovat nimesi, syntymäaikasi, sukupuolesi, yhteystietosi, asiakastietosi, IP-osoitteesi, käyttöjärjestelmäsi, käyttämäsi laite- ja ohjelmistotiedot, meihin liittyvän yhteydenpidon tiedot, tiedot verkossa liikkumistavoistasi (kuten maantieteellinen sijainti, istunnon kesto, millä ulkopuolisilla sivuilla olet aiemmin käynyt, millä sivuillamme ja sosiaalisessa mediassamme käyt, kiinnostuksen kohteesi sekä tiedot koskien muuta palveluidemme ja tuotteidemme käyttöä), haku- ja ostohistoriasi, mihin tuotteisiin olet tutustunut tai mitä tuotteita olet lisännyt ostoskoriisi, maksutapasi ja tilisaldosi ja tieto siitä, oletko ostanut tuotteen luotolla sekä toimintasi sivuillamme, sosiaalisessa mediassamme sekä sivustollamme.

Käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Sopimuksemme ja ostoksesi hallinnointi

Jotex käsittelee nimeäsi, osoitettasi, henkilötunnustasi, matkapuhelin- ja puhelinnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi, tietoa ostoistasi sekä sosiaalisen mediamme käytöstäsi voidakseen hallinnoida asiakassuhdettamme mukaan lukien ostoksesi sekä käyttäjätiliäsi. Ellos käsittelee henkilötunnustasi silloin, kun valitset tämän vaihtoehdon osoitetietojesi noutamiseksi. Jotexin oikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle on käsittelyn välttämättömyys sopimuksen täytäntöön panemiseksi tai sopimuksen täytäntöön panemista edeltäviin toimenpiteisiin ryhtymiseksi. Jotex käsittelee edellä mainittuja henkilötietoja, poikkeuksena henkilötunnus, myös voidakseen käsitellä mahdolliset pyyntösi käyttää vaihto- ja palautusoikeutta, takuuta, reklamaatiota tai vakuutusta. Jotexin oikeusperuste tietojen käsittelylle tältä osin on, että se on välttämätöntä sinun kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste suhteessa vaihto- ja palautusoikeuteen ja reklamaatioon perustuu myös siihen, että se on välttämätöntä jotta Jotex voi panna täytäntöön lakisääteiset velvollisuutensa.

Mikäli et anna yllämainittuja henkilötietojasi, ei Jotexilla ole mahdollisuutta toimittaa tuotteita tai muutenkaan panna täytäntöön toimeksi ottamiaan tehtäviä sinua kohtaan.

Tuotteidemme markkinointi

Jos olet antanut suostumuksesi markkinointiviestien kuten esim. uutiskirjeidemme tai tuotteidemme kampanjatarjousten lähettämiseen sinulle sähköpostitse, tekstiviestillä tai postitse, tulee Jotex käsittelemään nimeäsi, matkapuhelin- ja puhelinnumeroasi, sähköpostiosoitettasi ja ostohistoriaasi markkinointitarkoituksiin. Jotexin oikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle on sinun suostumuksesi, jonka olemme saaneet joko rekisteröityessäsi käyttäjäksi Jotexille tai ostaessasi valikoimamme tuotteen (tai tuotteita). Annat suostumuksesi aktiivisesti rastittamalla joko yhden tai useita ruutuja sivustollamme. Voit perua suostumuksesi, kuten annoit sen, poistamalla rastit sivustollamme rastittamistasi ruuduista.

Tilasto

Jotex käsittelee asiakasnumeroasi ja muita viitenumeroita tehdäkseen tilastollisia yhteenvetoja ja näyttääkseen sivustollaan sinulle ja sinun asiakasryhmällesi soveltuvaa sisältöä. Jotexin oikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle on käsittelyn välttämättömyys tarkoituksiin, jotka koskevat Jotexille oikeutettuja etuja. Käsittely perustuu etujen harkintaan ja tarkoittaa, kuten yllä on kerrottu, tilanteita joissa Jotex haluaa tai sen tarvitsee tehdä jotakin pääasiallisesti omaksi edukseen edellyttäen, että se ei vaikuta haitallisesti sinun oikeuksiisi ja vapauksiisi.

Kirjanpito

Jotex käsittelee sinun ja Jotexin välisen tapahtuman tietoja kirjanpitotarkoituksiin. Jotex käsittelee tämän perusteella ostotapahtumatietoja, nimeäsi, osoitettasi, matkapuhelin- ja puhelinnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi. Jotexin oikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle on käsittelyn välttämättömyys, jotta Jotex voi panna täytäntöön lakisääteiset velvollisuutensa.

Automaattinen päätöksenteko/profilointi

Voidaksemme kehittää tuotteitamme ja palveluitamme sekä parantaaksemme markkinointiamme, asiakastietämystämme sekä sinulle osoittamiamme tarjouksia, voimme automaattisesti kerätä ja analysoida sinua koskevia tietoja. Tällaisia tietoja ovat nimesi, syntymäaikasi, sukupuolesi, yhteystietosi, asiakastietosi, IP-osoitteesi, käyttöjärjestelmäsi, käyttämäsi laite- ja ohjelmistotiedot, meihin liittyvän yhteydenpidon tiedot, tiedot verkossa liikkumistavoistasi, haku- ja ostohistoriasi, mihin tuotteisiin olet tutustunut tai mitä tuotteita olet lisännyt ostoskoriisi, maksutapasi ja tilisaldosi sekä tieto siitä, oletko ostanut tuotteen luotolla. sekä muu toimintasi sivuillamme, sosiaalisessa mediassamme ja sivustollamme. Saat sen jälkeen sivustollamme automaattisesti sopeutettua tietoa, kuten ilmoituksia ja tarjouksia, joista uskomme sinun olevan kiinnostunut tämän käyttäjäanalyysin (nk. profiloinnin) tuloksen perusteella. Tällä hetkellä käytössä ei ole automaattista päätöksentekoa tai profilointia, jolla olisi sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai joka vaikuttaisi sinuun muuten merkittävästi. Elloksen oikeusperuste tältä osin on oikeutettu etumme kehittää liiketoimintaamme sekä mahdollisimman suuressa määrin ja sinua tarpeettomasti häiritsemättä tarjota sinulle toiveitasi ja tarpeitasi vastaavia tuotteita.

Kolmannen osapuolen käsittely ja henkilötietojen siirto

Henkilötietojasi voidaan luovuttaa emoyhtiömme Ellos Group AB:n ja sen Ellos Group Konserniin kuuluvien tytäryhtiöiden Ellos Finland OY ja Stayhard AB käyttöön. Jotex voi myös luovuttaa henkilötietojasi palveluntarjoajille, nk. henkilötietoavustajille, jotka käsittelevät henkilötietoja meidän lukuumme. Henkilötietojasi voidaan luovuttaa myös yhteistyökumppaneidemme käsiteltäväksi. Meillä on henkilötietoavustajiemme kanssa sopimus, joka varmistaa että henkilötietojasi käsitellään tämän henkilötietokäytännön sekä ohjeidemme mukaisesti. Esimerkki tietojasi käsittelevästä kolmannesta osapuolesta on esimerkiksi tuotekuljetusten yhteydessä käytettävä kuljetusliike.

Jotex voi luovuttaa henkilötietojasi viranomaisille, jotka vaativat Jotexilta niiden luovuttamista.

Jotex voi myös jakaa henkilötietojasi salliakseen fuusion tai kaupan, tai myydäkseen kaikki tai osan Jotexin varallisuudesta.

Jotex ja Jotexin yhteistyökumppanit käsittelevät henkilötietojasi pääasiallisesti vain EU:n ja ETA:n sisäpuolella. Mikäli henkilötietoja käsiteltäisiin EU:n ja ETA:n ulkopuolella Jotex huolehtii siitä, että henkilötiedot ovat suojattuja sekä suorittaa tarvittavat toimenpiteet siirtääkseen henkilötiedot lainmukaisesti EU:n ja ETA:n ulkopuolisiin maihin.

Osana markkinointiamme analysoimme ostoihisi sekä toimintaasi sosiaalisen median sivuillamme ja kotisivustollamme liittyviä tietoja, kuten henkilötietoja. Käsittelemme henkilötietojasi esimerkiksi voidaksemme sopeuttaa sinulle suunnattuja mainoksia ja tarjouksia Google Analyticsin avulla aikaisempaan toimintaasi perustuen sekä kehittääksemme tuotteitamme ja palveluitamme. Näin pystymme sopeuttamaan sivustomme sisältöä tarkemmin niin, että se soveltuu juuri sinun tarpeisiisi, sekä parantamaan sinulle osoittamiamme tarjouksia. Prosessi suoritetaan anonyymisti, eikä sitä voida käyttää henkilöllisyytesi selvittämiseen (lisätietoa käyttämistämme cookie:ista, katso seuraava linkki, cookies). Edelleen voimme käyttää henkilötietojasi arvioidaksemme sivustomme käyttöäsi sekä palveluita liittyen verkkoaktiviteetteihin ja internetin käyttöön. Analysoitavia tietoja voivat olla esimerkiksi IP-osoitteesi, ostohistoriasi, maksutavat, tilisaldo (jos sinulla on luottoa meiltä) sekä muut meille asiakkaana antamasi tiedot. Lisätietoa siitä, miten Google Inc. käyttää tietoja, löydät täältä

Säilytysaika käsittelyä ja tallennusta varten

Käsittelemme henkilötietojasi niin kauan ja siinä laajuudessa kuin on tarpeellista suhteessa niihin alkuperäisiin tarkoituksiin, joihin henkilötiedot on annettu tai kerätty. Samat henkilötiedot voidaan tallentaa useaan paikkaan eri tarkoituksia varten. Tämä voi tarkoittaa sitä, että tieto joka on poistettu yhdestä järjestelmästä koska se ei enää ole välttämätön alkuperäistä tarkoitustaan varten, voi olla tallennettuna toiseen järjestelmään suostumuksen perusteella tai toista henkilötietoja edellyttävää tarkoitusta varten.

Henkilötietoja, joita Jotex käsittelee asiakassuhteen hallinnointitarkoituksessa mukaan lukien ostosi ja käyttäjätilisi tai saattaakseen päätökseen lainmukaiset velvoitteemme tai sopimuksemme esim. takuu-, reklamaatio-, vaihto- ja palautusoikeustapauksissa, käsitellään niin kauan kuin on tarpeellista jotta Jotex voi hallinnoida asiakassuhdetta ja panna täytäntöön sopimuksemme tai lainmukaiset velvoitteensa sinua kohtaan.

Mikäli olet suostunut siihen, että Jotex lähettää sinulle suoramarkkinointia ja uutiskirjeitä, säilytämme nimesi, matkapuhelin- ja puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja ostohistoriasi kunnes sanot irti asiakkuutesi, peruutat suostumuksesi tai muuten pyydät meitä lopettamaan yhteydenpidon sinuun. Tässä yhteydessä Jotex, siinä laajuudessa kuin Jotex käsittelee henkilötietoja profilointiin liittyen, poistaa suoramarkkinointiin liittyvät henkilötiedot.

Kirjanpitotarkoitusta varten käsiteltävät henkilötiedot Jotex säilyttää kymmenen vuotta voimassa olevan kirjanpitolainsäädännön mukaisesti.

Niitä henkilötietoja, joita Jotex käsittelee tilastointitarkoituksia varten, ei ole jatkossa enää mahdollista yhdistää sinuun yksilönä sen jälkeen, kun ajankohtainen kirjanpitomateriaali on poistettu.

Henkilötietojasi voidaan säilyttää pidempään kuin yllä on ilmoitettu, mikäli niitä tarvitaan lain, asetuksen tai viranomaispäätöksen noudattamiseksi.

Sinun oikeutesi

Sinulla on (veloituksetta) oikeus kirjallisesti vaatia tieto siitä, mitä henkilötietoja olemme sinusta rekisteröineet. Voit myös milloin tahansa vaatia virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan tai rajoittamaan meillä sinusta olevia henkilötietoja ja antamaan sinulle kopion näistä henkilötiedoista (nk. oikeus siirrettävyyteen).

Mikäli sinulla ei ole perusteita pyynnöllesi tai pyyntösi on kohtuuton, esim. jos pyydät kopiota tai poistoa usein tai lyhyin väliajoin, voimme joko kieltäytyä täyttämästä pyyntöäsi tai veloittaa palvelusta maksun, joka kattaa pyyntösi aiheuttamat hallinnolliset kustannukset. Lähetä pyyntösi meille alla mainittujen yhteystietojen mukaisesti.

Oikeus tehdä muutoksia

Voit milloin tahansa kieltää henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointi- ja/tai profilointitarkoituksiin. Mikäli et halua että käsittelemme henkilötietojasi tähän/näihin tarkoituksiin, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä meille joko soittamalla puhelinnumeroon 01019 1313 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@jotex.fi tai lähettämällä viestin osoitteeseen Jotex AB, 504 83 Borås. Tulemme lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn tähän/näihin tarkoituksiin sekä poistamaan tiedot edellyttäen, että meidän ei tarvitse käsitellä niitä johonkin toiseen tarkoitukseen tämän henkilötietokäytännön mukaisesti.

Oikeus peruuttaa suostumuksesi

Voit milloin tahansa, joko kokonaan tai osittain, peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumuksen poistamalla sivustollamme rastittamistasi ruuduista rastit tai olemalla yhteydessä meihin yllä mainittujen yhteystietojen mukaisesti. Mikäli peruutat suostumuksesi pyydämme sinua huomioimaan, että se ei vaikuta aiempaan, suostumukseesi perustuneen käsittelyn laillisuuteen. Jotexilla voi myös tietyissä olosuhteissa olla henkilötietojesi käsittelylle muu oikeusperuste, joka voi antaa meille oikeuden jatkaa henkilötietojesi käsittelyä.

Oikeus tehdä valitus

Mikäli olet tyytymätön siihen miten käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä meihin yllä ilmoitettujen yhteystietojen mukaisesti. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus henkilötietojenkäsittelystämme valvontaviranomaiselle:

Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm
datainspektionen@datainspektionen.se

Ratkaisemattomissa riitatapauksissa, jotka koskevat muuta kuin henkilötietojesi käsittelyä, voit kääntyä valituksia käsittelevän verkkofoorumin puoleen EU-komission verkkosivustolla osoitteessa: http://ec.europa.eu/odr