Ostoskori

Pehmeämpi maailma

Olemme jo vuodesta 1963 asti halunneet olla innovatiivisia tekstiilialan toimijoita. Sama koskee ympäristökysymyksiä. Jos verho voi olla osaltaan parantamassa maailmaa, löydät sen Jotexilta.

Työmme kestävän kehityksen puolesta alkaa jo kauan ennen tuotteen valmistusta ja jatkuu vielä pitkään sen jälkeen, kun tuote on poistettu käytöstä. Työhön kuuluu kaikkea mahdollista yksittäisen puuvillaviljelijän elinolojen parantamisesta kemiallisten torjunta-aineiden välttämiseen, käytöstä poistetun tuotteen kierrättämiseen tai sen hyödyntämiseen uusien tuotteiden valmistuksessa.

Tekstiilien kierrätys

Tavoitteemme on minimoida resurssien käyttö ja jätteen määrä ja löytää samaan aikaan lisää keinoja materiaalin uudelleen hyödyntämiseen ja kierrättämiseen. Jotex tekee yhteistyötä Textiles for Recycling Initiative -organisaation,” T4RI”, kanssa edistääkseen tekstiilikierrätykseen osallistuvien yritysten yhteistyötä.
Vialliset tai muista syistä myyntiin kelpaamattomat tuotteet tai tekstiilit on voitu muuttaa uusiksi tuotteiksi tai niitä on voitu hyödyntää työharjoittelumateriaalina Renewcellin, Emmaus Björkåsin ja Borås Idésömnadin tarjoaman yhteistyön avulla.
”Työskentelemme aktiivisesti kestävän tuotannon ja ympäristöystävällisten tekstiilien saattamiseksi mahdollisimman monien saataville."

Jotex

Global organic textile standard

GOTS-sertifioitujen tuotteiden koko tuotantoketju (viljely, poiminta, käsittely ja valmistus) on valvottu. Niinpä tuote on vastuullisesti valmistettu tuotantoketjun alusta loppuun asti, ja työntekijöiden työolot viljelyksillä ja tehtaissa ovat hyvät. Laajin vuodetekstiilisarjamme ZACK on GOTS-sertifioitu.

Ekologinen puuvilla

Jotexin käyttämä ekologinen puuvilla on viljelty ilman keinotekoisia lannoitteita, kemiallisia torjunta-aineita ja geenimuuntelua. Se on parempi valinta sinulle, perheellesi, ympäristölle ja viljelyksillä työskenteleville ihmisille.

Better Cotton Initiative

Jotex toimii tekstiilihankinnoissaan Better Cotton Initiative (BCI) -aloitteen mukaisesti. BCI on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tekemän koulutustyön avulla viljelijät oppivat käyttämään vähemmän vettä, kemikaaleja ja torjunta-aineita. Säästöjen ansiosta viljelyalueen työntekijöiden oikeudet ja työolosuhteet paranevat, tuotettu puuvilla on laadukkaampaa ja alueen biologinen monimuotoisuus säilyy.
"Haluamme että voit olla ylpeä sekä kotisi sisustuksesta että sen ympäristövaikutuksista. Se on kestävän kehityksen työmme ydin."

Jotex

WWF Earth Hour

Lauantaina 25.3.2017 kello 20.30–21.30 paikallista aikaa vietetään kansainvälistä WWF Earth Hour -tuntia. Yksi tärkeä edellytys köyhyyden torjumisessa on, että maailman köyhimmät maat saavat käyttöönsä enemmän pitkällä aikavälillä kestävää, uusiutuvaa energiaa. Kun sammutamme valot Earth Hour -tunnin ajaksi, annamme samalla valoa ja toivoa joihinkin maailman kolkkiin. Sammuta sinäkin valot Earth Hour -tunnin ajaksi!

Pese ja hoida tekstiilejäsi ympäristöystävällisesti

PESE TÄYSIÄ KONEELLISIA
Puoliksi täytetty pesukone vie lähes yhtä paljon energiaa kuin täysi pesukone, joten pese vain täysiä koneellisia. Säästät myös vettä ja pesuainetta pesukertoja vähentämällä.

VALITSE MATALA LÄMPÖTILA
Pesuohjeessa mainittu lämpötila on korkein suositeltu pesulämpötila. Nykyaikaiset pesuaineet ovat tehokkaita ja useimmiten riittää alempi lämpötila, paitsi pyyhkeille ja vuodevaatteille. Jos peset 40 asteessa 60 asteen sijaan, vähennät energiankulutuksen puoleen.

KÄYTÄ YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIÄ PESUAINEITA JA ANNOSTELE OIKEIN
Valitse pesuaine, joka on ympäristöystävällinen sekä valmistuksen että käytön osalta. Älä yliannostele, yliannostelu ei anna puhtaampaa pesutulosta. Annostelussa tulee huomioida veden kovuus. Suomessa vesi on useimmiten pehmeää, eli pesuainetta tarvitaan vähemmän. Jos olet epävarma veden kovuudesta, ole yhteydessä omaan kotikuntaasi.

VÄHENNÄ RUMPUKUIVAUSTA
Ripusta tekstiilit kuivumaan rumpukuivauksen sijaan, niin säästät energiaa ja tekstiilit eivät kulu turhaan. Tehokas linkous vähentää tekstiilien kuivumisaikaa.

ÄLÄ PESE TURHAAN
Joskus pelkkä tuuletus riittää tekstiilien raikastamiseksi.

"Tiedämme pystyvämme vaikuttamaan, ja juuri se innostaa meitä ottamaan yhä enemmän vastuuta tuotannosta ja ympäristöstä. Seuraavaksi keskitymme kierrätetyn materiaalin hyödyntämiseen."

Jotex
Valitse Lajittele
Koot
Tyylit
Kaikki värit
  • Harmaa
  • Luonnonväri
  • Valkoinen
  • Vihreä
Lajittele Ajankohtaiset
12 osumaa

ZACK-pussilakanasetti, 2 osaa, ekologista puuvillaa

19,90EUR

ZACK-helmalakana ekologista puuvillaa

17,90EUR

ZACK-kuminauhalakana ekologista puuvillaa

9,90EUR

ZACK-tyynyliinat, 2/pakk. ekologista puuvillaa

7,90EUR

JENNY C -pussilakanasetti, 2 osaa

89,00EUR

WALL OF DOGS -pussilakanasetti, 2 osaa – ekologinen

27,90EUR

KERSTIN-kulmalakana 120x200 cm

27,90EUR

ZACK-aluslakana – leveä, ekologista puuvillaa

19,90EUR

ZACK-pussilakanasetti, 2 osaa, ekologista puuvillaa

19,90EUR

Ekologiset ENYA-pyyhkeet, 2/pakk.

14,90EUR

Ekologinen ENYA-kylpypyyhe

19,90EUR

Ekologinen ZACK KIDS -pussilakanasetti, 2 osaa

10,90EUR